‘De inclusiviteit zit in mijzelf verwelkomen binnen het werkveld’

Iris Janssen
27 november 2020

Harun Balci, Toneelschool Arnhem: “Vroeger speelde ik personages met mijn broertje en zusje. Dan waren we, met een deken om ons heen, een ander karakter. De drang om te spelen was er altijd. Ik ging op toneelles en na een tijdje studeerde ik aan de toneelschool in Utrecht, maar ik nam al snel een tussenjaar. Ik was onzeker en zoekende. Zoekende naar de toneelschool die echt bij mij paste, tot een oud-docent bij de toneelschool in Utrecht mij liet kennismaken met talentontwikkelingshuis DOX. Binnen DOX is het vlammetje weer gaan branden. Daar heerste een andere manier van benaderen en ik voelde me er veilig. Toen ben ik al snel weer audities gaan doen.

ITS ON TOUR 2020 I: STERKE SOLO’S

Moos van den Broek
5 oktober 2020

De 30e editie van het ITS Festival kent een nomadische vorm, maar liefst veertig voorstellingen zijn te zien in theaters door heel Nederland. Moos van Broek licht er de komende weken enkele uit.

EIGENZINNIGE UTOPIE IN EEN ZWEMBAD

Jeroen van Wijhe
3 november 2019

Een utopie in een openluchtzwembad, op één zomeravond, met zes jongeren. Tieners uit verschillende wijken van de stad, die nog net jong genoeg zijn om niet vastgeroest te zitten in de kloof tussen rijk en arm. Met dat gegeven spelen regisseur Eline Arbo en schrijver Roland Schimmelpfennig in Zwart water: een eigenzinnige en sterk beeldende voorstelling waarin de spanning tussen collectief en onderscheid steeds zichtbaar blijft.

POZ EN PREP SAMEN OP ÉÉN EILAND

Pieter Rings
25 juli 2018


‘We zijn de veteranen, we hebben godverdomme de oorlog overleefd.’ Talloze vrienden zijn overleden aan aids, maar Ferry, Ben en Hugo zijn de dans ontsprongen en likken hun wonden. Ze wonen in hun villa Poz Paradise op Gran Canaria waar ook de jongste generatie homo’s op vakantie gaat. Een wederzijdse kennismaking is onvermijdelijk. Wat gaan ze elkaar vertellen en wat willen ze van elkaar weten?